moshaverrkhob
moshaverrkhob

آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد
اولين و مهم ترين دغدغه پدر و مادر سلانتي فرزند آن ها مي باشد براي آن ها بسيار اهميت دارد تا بعد از تولد فرزند سالمي داشته باشند و آزمايش هاي كودك را دقيق انجام دهند.

بعضي از بيماري ها هستند كه از همان بدو تولد در نوزاد مشخص نمي شوند و ممكن است سال اول تولد نيز قابل تشخيص نباشند.

به همين دليل بعد از تولد آزمايش هايي براي كودك مشخص مي كنند كه والدين بايد دقيق آن ها را انجام دهند تا از سلامت كودك خود به خوبي مطمئن شوند، و بيش تر از آزمايش ها از تولد تا پنج روزگي انجام مي شود.

آزمايش ها بعد از انجام مي تواند نشان دهد كه نوزاد از سلامت كامل برخوردار است يا با مشكلاتي دست و پنجه نرم مي كند.

در اين هنگام اگر نوزاد مشكلي داشته باشند والدين با تشخيص به موقع آن مي توانند از عوارض آن تا حد ممكن جلوگيري كنند.

آزمايشات بعد از تولد نوزاد
آزمايشات بعد از تولد نوزاد
به دليل اهميت سلامت نوزاد و جلوگيري از بيماري ها و مشكلات در اين مقاله اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم برا نوزاد بيان شده است كه به بررسي آن ها مي پردازيم.

آزمايشات بعد از تولد نوزاد
تست آپگار از آزمايشات بعد از تولد نوزاد
اولين تستي كه از نوزاد هنگام تولد گرفته مي شود تست آپگار مي باشد، تست آپگار در دو مرحله انجام مي شود ابتدا در بدو تولد نوزاد و بار ديگر در ۵ دقيقه بعد از تولد انجام مي شود.

با گرفتن اين تست وضعيت نوزاد بررسي مي شود كه آيا وضعيت پايدار مانده است يا تغيير كرده است.

درتست آپگار براي اينكه سلامت نوزاد را بررسي كنند پنج ويژگي اصلي را مورد بررسي قرار مي دهند.

بررسي ضربان قلب
وضعيت تنفس
پاسخگويي اعصاب به تحريك
قوام عضلات
رنگ پوست
نوزاد با بررسي هر يك از اين مقياس ها از ۰ تا ۲ نمره مي گيرد و اگر نمره به دست آمده او از ۷ بالاتر باشد يعني كودك سالم است ولي اگر از ۷ پايين تر باشد بايد سلامت كودك بيشتر مورد بررسي قرار بگيرد.

سنجش قد و وزن نوزاد
پس از انجام تست آپگار، قد و وزن، اندازه دور سر و دور قفسه سينه نوزاد مورد بررسي قرار مي گيرد.

نوزاد بايد به طور منظم چكاپ شود تا اين اندازه ها مورد بررسي قرار بگيرد و روند رشد كودك مشخص شود.

اين اندازه توسط پزشك كودك گرفته مي شود و ثبت شده و به شما تحويل داده مي شود تا در جريان روند رشد كودك خود باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/12  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بازتاب گردن نوزاد، رفلاكس گردن نوزاد

بازتاب گردن نوزاد از جمله بازتاب هايي است كه در هفته هاي ابتدايي تولد نوزاد آغاز مي شود و در ماه هاي ۴ و ۶ به اوج مي رسد و پس از آن ناپديد مي شود.

در اين بازتاب اگر سر نوزاد را به طور ناگهاني در يك سو بچرخانيم، دست و پاي موافق جهت حركت، كشيده و اندام هاي طرف مقابل جمع مي شود و در برخي از اوقات اين اتفاق برعكس مي افتد. توجه داشته باشيد كه بازتاب ها فعاليت هاي خودكار و غيرارادي هستند كه بدون اختيار و آگاهي انسان انجام مي شوند.

فعاليت بازتاب ها از طريق مدارهاي عصبي نسبتا ساده به وجود مي آيند، تشديد و تضعيف آن ها مي تواند نشانه هايي از ابتلا به بيماري هاي عصبي باشد.

به همين دليل براي تشخيص اختلالات عصبي و تعيين ميزان هوشياري افراد، وضعيت بازتاب كودكان را مورد بررسي قرار مي دهند در اين شرايط مي توانيد از مشاور كودك كمك بخواهيد تا شما را راهنمايي كند و از سلامت نوزاد خود مطمئن شويد.

بازتاب گردن نوزاد چيست؟
بازتاب گردن واكنش چرخاندن سر نوزاد به يك سمت مي باشد، وقتي سر نوزاد به يك سمت مي چرخد بازو و پايي كه در طرف مخالف قرار دارد خم مي شود، در حالي كه بازو و پايي كه هم جهت با سر قرار دارند در همان جهت باز مي شوند به اين نوع واكنش بازتاب نرده مي گويند.

چون در اين حالت بازوها و پاي نوزاد شبيه به فردي مي باشد كه در حال بالا رفتن از نرده است.

بازه زماني بروز بازتاب گردن در نوزاد
بازتاب گردن به طور طبيعي در ۱۲ هفته ابتدايي تولد وجود دارد و به طور خودكار تا ۶ ماهگي ناپديد مي شود، در صورتي كه اين بازتاب بيش از ۶ ماه طول بكشد از وجود ناهنجاري در مغز حكايت مي كند.

در اين شرايط بايد نشانه هاي سلامت نوزاد را بشناسيد تا در صورت مواجه با ناهنجاري ها بتوانيد به متخصص مراجعه كنيد و براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيد.

اهميت وجود بازتاب گردن در نوزاد
وجود بازتاب گردن نشانه مهمي از رشد عصبي و عملكرد نوزاد مي باشد، در صورتي كه نوزاد اين بازتاب را از خود نشان نمي دهد اين مسئله را با پزشك در ميان بگذاريد زيرا فقدان بازتاب نشان دهنده از اختلالات عصبي – رشدي نوزاد و فلج مغزي مي باشد.

اين بازتاب را در سنين بالاي ۶ ماه از خودشان نشان مي دهند و در صورتي اين واكنش در كودك بماند به رشد و هماهنگي كودك آسيب وارد مي كند.

در اين شرايط شما بايد مراحل رشد كودك را بشناسيد و از مراحل رشدي كودك تا يك سالگي اطلاع داشته باشيد در اين خصوص بايد اطلاعات خود را در خصوص روند رشد در سال اول زندگي كودك افزايش دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بازتاب گردن نوزاد | رفلاكس گردن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/1/28  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نشانه هاي سلامت نوزاد ، چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟

نشانه هاي سلامت نوزاد چه چيزهايي هستند؟ زماني كه نوزاد به دنيا مي آيد والدين آن ها نگرانشان هستند كه آيا فرزندشان سالم است و مراحل رشدش را به خوبي مي گذراند يا خير. وجود برخي از نشانه ها و رفتار ها به شما كمك مي كند تا اطلاعات بيشتري از رشد شناختي، هيجاني و اجتماعي كه مناسب كودك تان است آگاهي كسب كنيد.

وجود اين نشانه ها در كودكان بر تمامي جنبه هاي زندگي كودك اثر مثبت مي گذارد در ادامه اين مقاله به نشانه هايي كه در مورد سلامت نوزاد خبر مي دهد مطالبي را بيان مي كنيم كه شما مي توانيد با در نظر گرفتن اين نشانه ها از وضعيت فرزند خود با خبر شويد، هم چنين براي اين كه از سلامت جسمي و رواني كودكتان مطمئن شويد مي توانيد از مشاوره و روانشناس كودك كمك بگيريد.

ويژگي هاي نوزاد سالم
نوزادان زماني كه به دنيا مي آيند ويژگي ها و رفتار هايي دارند كه نشان دهنده سلامت آن ها مي باشد و وضعيت جسماني آن ها نرمال است، اما در صورتي كه نوزاد برخي از ويژگي هايي كه در زير بيان شده است را نداشت بهتر است با پزشك اطفال مشورت كنيد و از سالم بودن نوزاد خود مطمئن شويد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، شير خوردن
كودكان هنگامي كه به دنيا مي آيند شروع به دريافت غذا مي كنند و به دفعات بيشتري نياز به شير خوردن دارند زيرا قدرت مكيدن آن ها ضعيف تر است و شير كمتري را مي خورند و هر چه بزرگتر مي شوند ميزان دريافت شير آن ها كمتر مي شود زيرا در كنار شير غذاهاي كمكي ديگري استفاده مي كنند و در عين حال در هر وعده به طور كامل تغذيه مي شوند. يكي از ساده ترين علائم براي سالم بودن كودك شير خوردن و دريافت غذا مي باشد كه سلامت نوزاد را نشان مي دهد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، دقت كردن نوزاد به محيط اطرافش
نوزاد سالم در طول روز مدت كمي آرام مي شود و به محيط اطرافش توجه مي كند، اين كار نشان مي دهد كه او هشيار است و در حال آموختن و مشاهده جهان پيرامونش مي باشد، معمولا كودكان به محيط اطرافشان خيره مي شوند و يا سعي مي كنند وسايل ها را در دهانشان بگذارند و اين مسئله نشان مي دهد ك كودك از نظر رواني سالم است و اين كار به رشد شناختي او كمك بسياري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نشانه هاي سلامت نوزاد | چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/25  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب